Zeci de reprezentanți ai PES activists România, veniți din toată țara şi din diaspora, s-au mobilizat astăzi, în fața sediului Consiliului UE, pentru a transmite mesajele lor de susținere pentru aderarea României la spațiul Schengen, în contextul în care, chiar în respectiva instituție se va adopta decizia privind aderarea țării noastre, în cursul zilei de mâine.

Acțiunea organizată de militanții pro-europeni ai Partidului Social Democrat a avut ca menire să arate, încă o dată, susținerea românilor pentru acest obiectiv important pentru România, mai ales că astăzi, subiectul a fost discutat de către ambasadorii statelor membre în ședința pregătitoare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ce va avea loc mâine.

Și președintele PES Dâmbovița, Constantin Constantin, a fost prezent la protest.
 
 
”Astăzi, alături de zeci de colegi veniți din toată țara şi din diaspora, am susținut în fața Consiliului UE dreptul nostru de a intra în Schengen.
Dâmbovițenii au tot dreptul de a fi parte a progresului economic european, dar și la un parcurs sustenabil în marea familie a UE.
Nu în ultimul rând, accederea României în Schengen ar reprezenta încă un pas uriaș pentru românii plecați în diaspora: mai aproape de case, de familie. Spațiul Schengen nu ne unește doar economiile, ci unește europenii, deoarece performanța și puterea Uniunii Europene se regăsesc în unitate.
România în Schengen ne oferă dreptul la Justiție Financiară, la o Economie Europeană prin fluidizarea infrastructurilor către statele membre.
România este un garant a ceea ce înseamnă ideea de unitate europeană și coeziune economică, iar românii merită să fie acceptați în această structură datorită dovezilor pe care le-au oferit de-a lungul celor 15 ani de când România este stat membru UE. Europa este pentru europeni, iar noi suntem Europa!, a scris acesta pe Facebook.