Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean, primvicepreședintele PSD Dâmbovița, a pledat, astăzi, în ședința de plen, pentru un vot favorabil în ceea ce privește proiectul de lege privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Națională Nuclearelectrica S.A. pentru Proiectul Unitățile 3 şi 4 CNE Cernavodă.

   El a arătat că proiectul de lege este extrem de important din dublă perspectivă, cea de securitate națională în domeniul energiei, dar și din cea care privește securitatea la nivel regional, legat de bazinul Mării Negre.

”Grupul senatorial PSD și eu, ca președinte de comisie de politică externă, încurajăm colegii să voteze acest proiect de lege la care instituțiile competente ale statului român au lucrat foarte serios. Evoluțiile pozitive la nivel european care încadrează în clipa de față, în contextul cunoscut, energia nucleară civilă, pașnică în categorie de energie verde ne generează argumente suplimentare. V-aș ruga, în contextul în care se discută în clipa de față, inclusiv în Congresul SUA, un act privind realizarea unei strategii de securitate la nivelul Mării Negre împreună cu parteneri europeni și aliați,  discutăm inclusiv posibilitățile ca România să facă mai mult nu doar pentru ea, ci și pentru state care trec printr-o perioadă mai dificilă acum și în perspectivă, mă refer la Republica Moldova, dar nu numai, este bine să votăm acest proiect de lege. Noi, la nivelul grupului senatorial PSD, vom vota favorabil și sper să avem, dacă este posibil, chiar unanimitate”, a declarat Titus Corlățean. 

Proiectul de lege a fost aprobat cu 112 voturi pentru și 2 abțineri.