Liberalii târgovișteni se arată în continuare preocupați de problema lipsei locurilor de parcare din municipiu și de traficul supraaglomerat.

Președintele organizației municipale a PNL, Aurelian Cotinescu, secretar general al filialei județene spune că este nevoie de implementarea unui sistem inteligent de gestiune a parcărilor, dar și de construire a unor parcări supra și subterane începând cu centrul municipiului.

     Târgoviștea are nevoie de parcări supraterane-subterane, de un sistem digitalizat, ca în marile orașe, spune Cotinescu.

 
 
 ”O să repet această afirmație ori de câte ori este nevoie pentru a se produce o schimbare în bine!
 Situația parcărilor din România este critică, dar unii reușesc să dea lecții.
Potrivit unei analize recente a integratorului de soluții inteligente la cheie- Vegacomp Consulting, numărul total al locurilor de parcare din România este estimat la  𝟭.𝟰𝟬𝟬.𝟳𝟲𝟰, dar avem peste 10 milioane de vehicule. Cu toate acestea, avem 10 modele de AȘA DA, 10 orașe cu peste 28.000 de locuri de parcare publice. Târgoviștea nu se numără printre ele! Timișoara, Brașov, Cluj, dar și Pitești, Craiova și Târgu Mureș au reușit să ofere această facilitat șoferilor.
Ce mai aflăm din analiză? În 44 orașe din ţară există parcometre la care se poate plăti utilizarea parcării.
În 51 orașe se poate plăti taxa de parcare prin ghiseul.ro
În 61 de orașe se poate plăti parcarea prin aplicaţie
În 60 de orașe se poate plăti parcarea prin SMS. Așa arată normalitatea!”, spune liderul liberal.
 
 
În urmă cu un an, în cadrul Planului de Dezvoltare Urbană, acesta a propus alături de colegii săi  modernizarea parcărilor existente, construirea unor parcări subterane-supraterane și digitalizarea parcărilor cu un sistem de hărți GIS, o hartă digitală unde se regăsesc mapate totalitatea locurilor de parcare, o aplicație prin care, printr-un SMS să se faca plata parcării.
 
”Propunerea noastră a fost ignorată!”, a mai precizat Cotinescu.