Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, a fost respinsă la vot în Camera Deputaților. A fost respinsă cu 90 de voturi pentru, 189 contra și 3 abțineri.

     Moțiunea simplă a fost inițiată de 52 de parlamentari, dar a primit 90 de voturi favorabile ceea ce înseamnă că au votat și parlamentari din alte grupuri politice.

”Lucian Bode este un ministru bun”, a declarat, pentru RFI, senatorul Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, în contextul acuzațiilor din spațiul public privind suspiciunile de plagiat. ”Indiferent de ce spune Opoziția, de ce spun adversarii, atât premierul, cât și Lucian Bode au reușit în actul de guvernare să aducă un echilibru în țară și să țină țara în echilibru în momentele acestea grele (...). În primul rând, eu nu știu să existe o hotărâre definitivă în acest sens, o sentință definitivă în acest sens. Eu, cel puțin, am susținut dintotdeauna, indiferent de poziția unuia și altuia, că doar o sentință definitivă poate să stabilească ceva, până în acel moment, acel om este total nevinovat, așa spune Constituția și eu respect Constituția”.

Cred eu că deja se exagerează cu această idee de plagiat. Într-adevăr, într-un doctorat, da, trebuie să vii cu ceva nou, pentru a deveni doctor în acel domeniu (...) întotdeauna lucrările sunt făcute din experiența unor înaintași, din alte cărți și așa mai departe”, a  mai spus Guran.