Declarația vicepreşedintelui liberalilor, Alina Gorghiu, prin care a transmis că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, a generat reacții din tabăra partenerilor de guvernare. În timp ce Gorghiu a punctat că o astfel de modificare în politica fiscală este tratată în cheie electorală (n.r. de către PSD), social-democrații ripostează.

”PSD nu a inițiat consultări cu mediul de afaceri, cu firmele care au capital românesc pentru a afla și punctul lor de vedere.
Astfel de propuneri nu ar trebui nici măcar vehiculate în spațiul public fără a avea în spate studii temeinice de impact.
Orice modificare în politica fiscală a României trebuie bine cântărită, nu tratată în cheie electorală
Această propunere nu apare în programul de guvernare agreat și asumat de partidele din Coaliție”, arată Gorghiu într-o postare pe Facebook.

   Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, profită de prilej pentru a o ironiza pe Alina Gorghiu.

   ”Crede că are umor si scrie pe facebook că nu e bine cu taxa de solidaritate, e bine așa, cu profiturile astea imense făcute de companii gen OMV. Alinuța e doar o altă blondă care crede că e smecheră, că știe și că poate. Viața ne-a arătat că toate blondele urcate brusc în scaunul puterii devin subiecte de interes general și, automat, ele instituie regula miștoului național”, a comentat acid parlamentarul.