Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlățean, primvicepreședinte PSD Dâmbovița,  a semnat, vineri,  în Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei la București în memoria victimelor cumplitei tragedii care s-a abătut asupra acestei țări.

  ”Am semnat în cartea de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei Republicii Turcia la București, exprimând condoleanțe, întreaga compasiune și solidaritate cu națiunea și statul turc, atât de încercate de recentele cutremure devastatoare de pământ”. 

   Tot astăzi, senatorul a semnat și în cartea de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei Republicii Arabe Siriene la București, în semn de solidaritate cu națiunea siriană, dramatic încercată de recentele cutremure de pământ.

   Titus Corlățean a transmis, în plenul Senatului, un mesaj plin de compasiune pentru cele două țări afectate de cutremurele devastatoare.

    Demnitarul a intervenit în plenul Senatului nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, să facă un efort suplimentar.
  
”I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la "filtrul" intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, a subliniat Corlățean.