Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că își dorește ca ”tradiția” numirilor de la centru pe listele parlamentare județene să ia sfârșit. Este vorba despre parlamentari ”parașutați” în alte locuri decât  cele de baștină, prin decizie luată la nivel național, care n-au performat și n-au confirmat încrederea și susținerea politică de care au avut parte. 

   Este și cazul deputatului de Dâmbovița, Liviu Balint, despre care nu doar dâmbovițenii nu au mai auzit sau simțit susținând interesele județului în Parlament, dar nici măcar organizația județeană pe listele căreia a fost ales în 2020. 

”Întrebați-l pe domnul Orban, el l-a ajutat să ajungă ... Eu recunosc faptul că organizația liberală dâmbovițeană a trecut prin multe cutremure de-a lungul timpului, acesta a fost un cutremur puțin mai mic, dar important. Sper să scăpăm de aceste obiceiuri proaste în care cineva de la București să ajungă să desemneze oameni în organizația Dâmbovița și cred că nu va mai fi posibil acest lucru. A însemnat un minus major pentru noi. Sper să fie ultima dată!”, a declarat Cotinescu.

Deputatul sălăjean nu a mai participat nici la ședințele politice ale organizației de aproape un an, deși a obținut mandatul pe listele liberalilor dâmbovițeni, fiind al doilea, eligibil, de altfel, după Gabriel Plăiaşu, secretarul executiv al organizaţiei la acea vreme, în prezent la Forța Dreptei.

În Sălaj, doar primul loc de pe listele liberalilor este considerat eligibil, acesta revenindu-i deputatului Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

În prezent, PNL Dâmbovița a rămas cu un singur parlamentar, senatorul Virgil Guran, președintele organizației județene.