Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, s-a aflat, astăzi, vineri, 3 martie, în județul Dâmbovița, unde a susținut și o conferință de presă, alături de colegii din organizația județeană.

  Au curs criticile la adresa coaliției de guvernare, așa cum e în fișa postului unui partid de opoziție aflat și într-un proces de erodare. Dincolo de preocupările legate de inflație, aderarea la Schengen și alte subiecte de actualitate, liderul senatorilor USR a punctat și că ”guvernanții sunt incompetenți și nu sunt în stare să gestioneze banul public cum trebuie sau, mai rău, îl folosesc să-și plătească sinecurile, să facă risipă, să bage banii în buzunarele baronilor locali care îi susțin”.

O adevărată lecție de demagogie pentru că realitatea îl lovește puternic. Potrivit presei centrale, USR ar fi campion la sifonat banii publici.

Deși este un partid mic (se zbate în jurul cifrei de 10%)  și care face o opoziție palidă actualei puteri, USR este partidul care are cel mai mare buget de salarii din rândul partidelor parlamentare. Potrivit unei analize psnews.ro, USR plătește anual 8,2 milioane de lei pe salarii, în timp ce PSD plătește doar 6,67 milioane de lei, iar PNL doar 2,7 milioane de lei, conform datelor AEP.

”Ținând cont de faptul că aparatul de partid al celor de la PSD și PNL este mult mai mare decât al celor din USR, concluzia logică e că USR plătește salarii uriașe. Lucrul acesta este confirmat de noile dezvăluiri din presă. Potrivit acestora, doar bonusurile și primele pe care le oferea USR în decembrie 2022 ajungeau la 50.000 de euro (244.391 de lei mai exact).

În 2022, subvenția primită de USR de la bugetul de stat a fost de 45 de milioane de lei, adică aproximativ 9 milioane de euro. Felul în care USR cheltuie acești bani este o informație de interes public, ținând cont că aceștia provin de la bugetul de stat, adică din taxele și impozitele contribuabililor. Cu toate acestea, cazul acesta nu este nici pe departe singular. În trecut, USR „s-a remarcat” prin cheltuirea discreționară a banului public”. Sursa psnews.ro