Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ar trebui să aibă o comunicare mai bună cu PNL, este de părere vicepreședintele formațiunii, Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița.

 

Șeful diplomației române a intrat în colimatorul unor liberali care l-au criticat în ultimele zile. Cel care a dat tonul a fost prim-vicepreședintele Rareș Bogdan, care a spus la Prima News că pe Aurescu nu-l interesează interesul național și că el nu a fost numit în funcție de PNL. Eurodeputatul a mai afirmat că dacă ar fi șeful direct al lui Aurescu, l-ar da afară. Prim-vicepreședintele PNL a fost apoi susținut de alți liberali, ca Robert Sighiartău și Pavel Popescu. De partea sa, ministrul de Externe a spus la Digi24 despre criticile lui Rareș Bogdan că e ca și cum ar fi atacat de Sputnik.

Întrebat dacă e ceva ce-l nemulțumește la Bogdan Aurescu, Virgil Guran a răspuns,  într-un interviu pentru RFI, că nu are nemulțumiri față de activitatea șefului MAE, însă, opinează că  nu simte această comunicare cu partidul și crede că trebuie să fie mai prietenos.

”Din punctul meu de vedere, nu am nemulțumiri față de Bogdan Aurescu. Un singur lucru, poate: cred că ar trebui să aibă o comunicare mai bună cu partidul, asta da, pentru că orice ministru nu e pe cont propriu acolo, am spus, trebuie să comunici cu partidul, în general partidul are un program de guvernare care trebuie respectat. Poate aici, dar în rest, eu nu pot să spun, să-i reproșez ceva lui Bogdan Aurescu (...) Asemenea critici poate, într-adevăr, e bine să fie făcute în interior, nu să apară în presă, dar asemenea critici, din contră, ar trebui să întărească activitatea și să perfecționeze activitatea, pentru că întotdeauna e loc de mai bine și cred că lucrurile trebuie să fie discutate, pentru că altfel sunt mulți demnitari care ajung la concluzia că ei sunt perfecți, ceea ce nu este adevărat și atunci cred că lucrurile discutate, ordonate, organizate duc spre progres”.