Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean, prim-vicepreședinte PSD Dâmbovița, participă, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu și vicepreședintele Senatului, Robert Cazanciuc, la Chișinău, la evenimentele care marchează, astăzi, 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Corlățean a luat parte la Ialoveni, la ceremonia de inaugurare a busturilor lui Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț unde a depus flori.

Demnitarul român a avut întâlniri cu parlamentari din Republica Moldova.

”Marcăm la Chișinău ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, revenirea recentă la limba română, ca limbă oficială de stat în Republica Moldova și discutăm ceea ce avem de făcut în continuare împreună, pe ambele maluri ale Prutului  și respectiv în plan european”, a scris Corlățean pe pagina de Facebook.

”Un moment cu totul special care, însă, îi obligă pe decidenții politici de la București și Chișinău, mai ales în aceste vremuri complicate, să facă mai mult, mai bine și mai repede, adică să se situeze "deasupra vremurilor", așa cum au făcut-o în 1918 Ion Inculeț, Alexandru Marghiloman, Pan Halipa, Ion Buzdugan sau Constantin Stere.
Să facă mai mult, mai bine și mai repede IMPREUNĂ!”, a mai notat acesta.

 

Tot astăzi, artiști de pe ambele maluri ale Prutului se adună la un concert inedit  la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii cu ocazia a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Republica Moldova și România: două țări – o singură cultură, anunță Ministerul Culturii.