Este liniște, în această perioadă în PNL, înainte de rotația premierilor, susține președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran. Liderul liberal neagă existența unor tensiuni în  partid, însă, face apel la unitate și mobilizare internă în perspectiva provocărilor politice, economice și sociale care vor urma.

”Este foarte important să existe o unitate a partidului și un echilibru, iar această rotație să se facă efectiv cu mult calm și discernământ”, a declarat liderul liberal pentru db24news.ro.

România, în contextul acesta, și cu războiul, și cu problemele economice mondiale, are nevoie de echilibru, iar noi trebuie să-l asigurăm”, spune liberalul. 

Întrebat despre varianta comasării alegerilor de anul viitor, Guran a precizat că se discută orice variantă, însă, nu s-a luat o decizie în acest sens.

       ”Este clar că noi, cei din PNL, dorim comasarea... inclusiv din rațiuni economice. Dacă picăm de comun acord, va trebui foarte curând, să venim în Parlament cu propunerea, deci până la sfârșitul lunii iunie cel târziu trebuie să se tranșeze situația”, ne-a precizat acesta.

În discuțiile partidelor aflate în coaliția de guvernare se află inclusiv participarea pe liste comune PSD-PNL  la alegerile de anul viitor.

”Se discută orice alternativă, trebuie luat în calcul orice. Cel puțin, noi liberalii, ne dorim liniște și stabilitate. Situația este destul de grea în toată lumea așa că nu e cazul să bulversăm viața politică și socială”, a conchis Virgil Guran.