Legea pentru prevenirea separării copilului de familie a  stârnit foarte multe emoții, patimi și  interpretări, dar și episoade violente la Camera Deputaților.

Pe subiect, vine să lămurească mai multe aspecte senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, unul dintre puținii parlamentari implicați activ în soluționarea unor cazuri celebre de reîntregire a familiilor separate de copii, atât pe plan național, cât și extern. 

”Fățărnicia și fariseismul, agresivitatea și violența politică și civică în creștere, generate sau stimulate de manipularea grosolană din această zonă devin profund toxice și nocive pentru societatea românească, mai ales când exploatezi și manipulezi sensibilitățile uriașe din societatea românească legată de subiectul familiei și relației sacre dintre părinți și copii! Și asta vi-o spune cineva care a fost mereu în prima linie (nu singur, dar între foarte puținii...) a bătăliei pentru reîntregirea familiilor Bodnariu, Furdui, Rotundu din Danemarca, familiei din Calgary, apărării familiei Nan și multe altele. Atunci când acești farisei, care acum asediază cu agresivitate Parlamentul și îndeamnă la  violență, ne inundă spațiul privat sau virtual cu mesaje ale unor "activisti" de-ai lor cu ură și agresivitate... NU EXISTAU PE PLANETA PĂMÂNT! Nu v-am văzut pe nici unul atunci să duceți această luptă alături de noi cu autoritățile puternice ale unor state puternice precum Norvegia, Germania, Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Canada etc! Să vă fie rușine!”, spune Titus Corlățean.
 
Avizul Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților la proiectul de lege Comisia este condusă de AUR (Dan Tănasă președinte) și a adoptat UNANIM aviz FAVORABIL la legea amintită pe 4 aprilie 2023!