Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) găzduieşte, până în 19 mai, prima Misiune a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), ce vizează gradul de deschidere a pieţei din România (Market Openness Review).

Ministerul anunță că sesiunile de lucru dedicate au ca scop familiarizarea reprezentanţilor OCDE cu modul de punere în aplicare a legislaţiei naţionale, cu referire la o serie de domenii de activitate, printre care şi comerţul digital, proprietatea intelectuală, procedurile vamale, concurenţa şi ajutorul de stat.

Misiunea OCDE la Bucureşti face parte din procesul de aderare mai amplu pe care ţara noastră îl va parcurge pentru a deveni membru al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică”, spune deputatul de Dâmbovița Marian Țachianu. El precizează că aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de ţară pentru România, după accederea în NATO şi intrarea în Uniunea Europeană.