Actuala conducere a PNL se va face, în curând, vinovată de eșecul politic al partidului, este de părere deputatul Gabriel Plăiașu, Forța Dreptei Dâmbovița, care critică în termeni duri atitudinea politică liberală din ultimii doi ani.

El opinează că ”mariajul de conjunctură” PNL-PSD este distrugător pentru liberali și susține că trebuie refăcută o majoritate de centru dreapta.
 
  • ”PNL n-a făcut altceva decât să-i ridice electoral pe cei de la AUR”!
 
”Prin asocierea PNL cu PSD, în primul rând a fost trădat electoratul de dreapta care, în anul 2020, și-a dat votul pe programul de guvernare liberal. În campania din 2020, echipele de campanie ale PNL au cerut electoratului să le dea votul printr-un discurs anti-Viorica Dăncilă, anti Rovana Plumb, în timp ce în 2022, s-au asociat și s-au pus în bărcuță cu parlamentarii de la PSD chipurile pentru că le-o cere țara. În al treilea rând, prin atitudinea pe care au avut-o în ultimii doi ani cei din PNL, de stat în genunchi și de slugărit PSD, n-au făcut altceva decât să ridice electoral pe cei de la AUR. AUR, pe un sentiment de dezamăgire a electoratului, au speculat acest moment electoral și au ajuns să crească în intenția de vot, după sondajele de opinie, ajungând să depășească PNL”, ne-a declarat acesta. 
 
  • ”PNL negociază în genunchi în fața PSD”!
 
”Actuala conducere a PNL se va face, în curând, vinovată de eșecul politic al PNL. Prin atitudinea de care dau dovadă, riscă să ducă la pierzanie PNL după modelul deja cunoscut de noi în România, PNȚCD. Dacă vor continua în felul acesta, eșecul este sigur. Ce mă dezamăgește pe mine este faptul că baza PNL, mă refer la aleșii locali ai PNL, nu au curajul, în acest moment, să le solicite liderilor o atitudine fermă, verticală, în raport cu PSD. În acest moment, ei negociază în genunchi în fața PSD (...) Moștenirea Brătienilor este pe cale de dispariție. PSD este singurul câștigător din această alianță”, a mai precizat Plăiașu.