Liderul USR Dâmbovița, Daniel Blaga, a criticat astăzi, vineri 19 mai, în prezența colegilor deputați Cristina Prună și Claudiu Năsui, inițiativa organizării manifestărilor zilelor mai multor comune din județ.

Blaga a dedus, într-o manieră ironică, faptul că, de exemplu, în comunele Ulmi, Aninoasa, Răzvad, Crevedia ”curge lapte și miere” din moment ce administrațiile locale sunt dispuse să ”spargă” bani grei pentru ”paranghelii”.

  • ”Comunele din Dâmbovița sunt într-o lume în care cure laptele și foarte multă miere!”

”Doar dacă vom căuta pe SEAP, acolo unde se fac achizițiile din bani publici, o să vedem de exemplu, că comuna Ulmi sparge peste 130 000 de lei pentru o paranghelie de ziua comunei. Nici primăria Crevedia nu stă deoparte și scoate și ea peste 100 000 de lei pentru o distracție tot de ziua comunei. Urmând exemplul colegilor săi, tânărul primar de la Aninoasa scoate și el din buget 98 000 de lei pentru ziua comunei. Hâț, hâț, Johnule, hâț, pentru că poate! Dacă tot au de unde și cei de la Răzvad  pun la bătaie peste 87 000 de lei din bugetul local ca să organizeze, ați ghicit, ziua comunei”, a arătat Blaga.

”Cu siguranță, din banii aceștia s-ar fi putut face proiecte care să fie mult mai aproape de oamenii care plătesc taxe și impozite. Dar, din păcate, cei de acolo sunt de părere că dansul și voia bună țin de cald alegătorilor”, a concluzionat liderul USR.

De remarcat că USR nu și-a manifestat aceeași preocupare față de cheltuirea judicioasă a banului public și în timpul guvernării alături de PNL, mai ales în perioada pandemiei, când s-au făcut achiziții dubioase, după cum arată analizele instituțiilor competente care scot la iveală tot mai multe ”afaceri” prin achiziții fără licitație...