Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, membru în Comisia pentru industrii şi servicii vine cu o propunere în spiritul conceptului de ”patriotism economic” enunțat de premierul Marcel Ciolacu. El a anunțat că, luni, va înainta ministrului Energiei, Sebastian Burduja,  propunerea de a achiziționa acțiunile companiei ENEL din România.

”Prin Programul de guvernare, PSD susține consolidarea unui stat demn de care să fie mândri toți românii de aici și din afara granițelor. Primul ministru Marcel Ciolacu a vorbit despre conceptul de patriotism economic. Vreau să vă spun că săptămâna viitoare, în interiorul acestui concept de patriotism economic, am să reiterez noului ministru al Energiei să folosească dreptul de preemțiune pe care statul român îl are și să achiziționeze acțiunile companiei ENEL din România, acolo sunt 3,1 milioane de clienți, costul de achiziție nu e mare, 1,3 miliarde de euro au oferit grecii de la BBC pentru achiziționarea ENEL-ului și cred că ar fi un semnal important pe care Guvernul l-ar da în susținerea acestui drum foarte important pe care domnul Ciolacu l-a anunțat ieri. Cred că avem motive serioase să analizăm această achiziție, pe lângă cei peste 3 milioane de clienți, ENEL are și parcuri fotovoltaice și eoliene, undeva la 5000 de MW care ar putea să rămână în sistemul energetic național.

Această propunere este pregătită și luni mă voi duce personal la ministrul Energiei să-i înaintez această propunere”, a declarat deputatul PSD Radu Popa, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, la Moreni.