Miercuri, 28 iunie, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a semnat contractele de finanțare pentru cele 83 de investiții ce vor fi derulate de 53 de primării di județ, prin intermediul Programului Județean de Dezvoltare Locală PJDL.

Suma necesară implementării acestora se ridică la peste 130 de milioane de lei, iar CJD va asigura 54 de milioane de lei. 

Contractele de finanțare vizează proiecte de extindere rețea de apă (1), proiecte de înființare sau extindere rețea de canalizare și racorduri individuale (4), amenajare centre civice (8), modernizare drumuri (26), construire și modernizare dispensare (2), construire/reabilitare, modernizare și dotare centre culturale (3), construire parc, zone de relaxare și recreere (3), amenajare baze sportive (35), construirea unei baze operaționale pentru situații de urgență (1).

 

”Am creat acest program pentru a moderniza comunitățile dâmbovițene și pentru a micșora decalajele dintre urban și rural.  Primăriile din Dâmbovița aveau nevoie de sprijin financiar, iar eu mă bucur că le pot fi alături și că le pot asigura sursa de finanțare necesară proiectelor care vor schimba viața dâmbovițenilor”, a spus președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Prin cele trei sesiuni ale Programului Județean de Dezvoltare Locală sunt finanțate 187 de proiecte depuse de 76 de primării dâmbovițene. Suma totală se ridică la 360 de milioane de lei, din care CJD asigură circa 145 de milioane de lei.