COMUNICAT DE PRESĂ

 
Consilierii PSD și USR au încercat din nou să “scape” Târgoviștea de un teren de 100.000 m2.
În cadrul ședinței CLM Târgoviște, din data de 28.06.2023, a fost repus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind trecerea din domeniul public al municipiului Târgoviște în domeniul public al Consiliului Județean Dâmbovița a unui teren-groapă de gunoi, cu o suprafață de 100.000 m2, aflat la ieșirea din Târgoviște, spre Aninoasa. Este a doua oară când se încearcă renunțarea la terenul de 10 ha, în favoarea CJ Dâmbovița, după ce acesta a mai fost pus pe ordinea de zi și în ședința din mai 2023.
Consilierii PSD, alături de cei doi consilieri USR, au făcut din nou coaliție și au votat “pentru” a oferi gratuit acest teren Consiliului Județean. Consilierii municipali PNL, Pro România și PMP s-au opus și au votat împotriva acestui proiect, care nu a trecut nici a doua oară.
Care este motivația din spatele votului? Târgoviștenii trebuie să știe că terenul aparține domeniului public al municipiului Târgoviște, iar între Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița există un contract de comodat pentru acest teren, semnat în 2014, pe o durată de 12 ani. Contractul expiră în 2026, iar conducerea Primăriei Târgoviște vrea să renunțe la 100.000 m2 de teren și să-l dea Consiliului Județean. De ce renunță Primăria Târgoviște la un teren de 100.000 m2? Consilierii liberali au cerut explicații, iar răspunsul primit a fost: “pentru ca gunoiul să nu se întoarcă la Primăria Târgoviște”.
Explicația frizează ridicolul! În primul rând, executivul primăriei nu a oferit argumente convingătoare pentru ca Târgoviștea să cedeze cele 10 ha! În al doilea rând, conform contractului de comodat, Consiliul Județean Dâmbovița are obligația ca la finalul perioadei să lase terenul într-o stare corespunzătoare. Nu în ultimul rând, târgoviștenilor trebuie să li se facă cunoscute intențiile CJ Dâmbovița privind acel teren. Din aceste considerente, consilierii locali PNL s-au opus proiectului, considerăm că votul nostru este justificat și că târgoviștenii trebuie să fie informați. Este a doua oară când consilierii PSD-USR coalizează pentru ca Târgoviștea să piardă un teren. În luna martie, consilierii municipali PSD și USR au încheiat o “afacere” păguboasă pentru municipiul Târgoviște, prin concesionarea a 16,3 ha de teren, ce aparține domeniului public al municipiului Târgoviște, către Donalam S.R.L, mișcare prin care Târgoviștea pierde 10 milioane de euro, dar și cel mai important teren al municipiului. De această dată, prin opoziția consilierilor PNL,Pro România și PMP, terenul a rămas în domeniul public al municipiului.
 
BIROUL DE PRESĂ AL PNL TÂRGOVIȘTE