Deputatul Gabriel Plăiașu, președinte interimar Forța Dreptei Dâmbovița, membru fondator al partidului la nivel național, a luat parte la Biroul Politic National al Forța Dreptei, care a avut loc luni, 10 iulie. Ședința a fost condusă de către Ludovic Orban, liderul partidului.

 
”În debutul ședinței, s-a dezbătut cazul abuzurilor și tratamentelor inumane din centrele pentru vârstnici din Ilfov. Am hotărât, împreună cu parlamentarii FORȚA DREPTEI, să adresăm o solicitare de convocare a Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților. 
 
Astfel, propunem audierea tuturor celor implicați în cazurile de tratament inuman, precum și a ONG-urilor care cunosc realitățile din teren, și a mass-mediei ce a investigat cazul.
 
Un alt subiect al ședinței a fost o dezbatere asupra deciziei Guvernului de plafonare a prețurilor la produsele alimentare de bază. Hotărârea Biroului Politic Național al FORȚA DREPTEI este aceea de a ataca la CCR Ordonanța de Urgență emisă de Guvernul PNL-PSD, deoarece aceasta încalcă vădit libertatea economică garantată de către Constituție.
 
Menționăm că realitatea din piață indică, de fapt, o posibilă creștere a prețurilor în urma plafonării, cauzată de inabilitatea producătorilor de a-și acoperi costurile de producție prin intermediul prețurilor plafonate, ceea ce va rezulta într-un "boom" al prețurilor”, spune deputatul Plăiașu.
 
”Nu în ultimul rând, am discutat despre situația economică a României, exprimându-ne îngrijorarea în privința unei probabile creșteri a fiscalității de către PNL și PSD. În urma oricăror creșteri de taxe și impozite, ce vor săraci mai mult populația și vor îmbogăți statul, în timpul unei mari inflații, Parlamentarii FORȚA DREPTEI vor veni cu măsuri pentru protejarea cetățeanului în fața Guvernului incompetent al PNL și PSD", a mai precizat acesta.