Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, luni, că ministrul Culturii, Raluca Turcan este cea care, atunci când a fost ministru al Muncii, a avizat azile ale groazei și ar trebui să facă un pas în spate, după modelul Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi, informează Mediafax.

Lucian Romașcanu spune că, în plan politic, Gabriela Firea și Marius Budăi și-au făcut analizele și au decis să-și dea demisia de onoare. El adaugă că și Raluca Turcan, fost ministru al Muncii în Guvernul Florin Cîțu, ar trebui să facă același lucru.

Cred că și doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. Este un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct care să influențeze activitatea acelor așezăminte, dar și-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei la sfârșit”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Fost ministru al Muncii și Justiției Sociale, Raluca Turcan, a semnat pentru acreditarea ”azilului groazei” din Voluntari. În data de 3 martie 2021, Turcan a semnat acreditările necesare.

În prezent, Raluca Turcan este ministru al Culturii din partea PNL.

Invitat în emisiunea ”Ediție specială” by DB24NEWS, vicepreședintele PNL, Daniel Constantin, a răspuns întrebărilor pe acest subiect.