Sâmbătă, 19 august, în Aula Universității „Politehnica” din București, a avut loc Conferința Națională a formațiunii politice „Forța Dreptei”, în fața a 1400 de delegați din toată țara.  Delegația „Forța Dreptei” Dâmbovița a fost formată din 61 de membri și a avut în fruntea sa pe deputatul Gabriel PLĂIAȘU, președinte F.D.Dâmbovița și pe Alina MILEA, președinte F.D.Târgoviște.

 
 
Toate mesajele exprimate de către invitați (Nicușor Dan – Primarul General al Capitalei, Claudiu Năsui – lider USR și Eugen Tomac – europarlamentar și președintele PMP) au mers în direcția apariției unei alianțe de dreapta în perspectiva anului electoral 2024.
 
”Această alianță trebuie să asigure electoratului activ și îndreptat către inițiativă economică, o opțiune electorală în 2024.
 Această alianță de dreapta trebuie să constituie opoziția la tot ceea ce reprezintă astăzi eșecul tandemului PSD – PNL care a aruncat țara într-o profundă criză economică și morală. De asemenea, trebuie să devină varianta potrivită pentru a opri ascensiunea extremismului de origine rusofilă care este în plină ascensiune în România la această oră.
 Liderul Forța Dreptei,Violeta Alexandru, a spus clar de la microfon că este o susținătoare declarată a Polului de Dreapta în România reprezentat de U.S.R, FORȚA DREPTEI și P.M.P.
 Președintele „Forța Dreptei” Ludovic Orban a avut un discurs mobilizator în fața celor 1400 de delegați și le-a cerut acestora să continue în teren activitatea de organizare a structurilor de partid”, a precizat Gabriel Plăiașu.
 
 A fost prezentat și votat în unanimitate calendarul de alegeri interne în partid care va debuta în perioada noiembrie – ianuarie 2024 cu organizarea de Conferințe Județene în toate filialele din țară iar în luna martie 2024 urmând să fie Congresul Național FORȚA DREPTEI.
 Pe 4 septembrie, se va desfășura Consiliul Național al Forța Dreptei, ocazie cu care va fi supus spre validare statutară proiectul de Regulament privind Organizarea și Funcționarea formațiunii politice „Forța Dreptei”.