S-au încins spiritele la USR Dâmbovița, pe subiectul infrastructurii județene. În toiul verii, la peste 35 de grade, președintele USR Dâmbovița, singurul parlamentar al formațiunii la nivel județean, s-a gândit să facă rost de ceva capital electoral și să inițieze o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea realizării unui sens giratoriu la Nisipuri. 

Numai că, ce să vezi, proiectul este demult în atenția autorităților și, mai mult decât atât, lucrările se află în curs de contractare.

Liderul USR Dâmbovița susține, pe pagina sa de facebook, faptul că se impune urgent un sens giratoriu în intersecția de la Nisipuri și montarea unor limitatoare de viteză.

”GATA CU VORBELE, VREM FAPTE!
PETIȚIE PENTRU REALIZAREA UNUI SENS GIRATORIU, LA NISIPURI!”, spune Daniel Blaga, într-un clip postat pe facebook.
 
”Asa cum ne-au obișnuit, băiețeii de la USR sunt specializați în probleme rezolvate de alții, dar nu de useristul Drulă când era mare șef la Transporturi. Mai nou, un obscur reprezentant al acestora în goana după notorietate și vizibilitate plânge pe umerii dâmbovițenilor și face petiții online anunțate pe modul video. Așa spera ei cu ipocrizia caracteristică să adune voturi atunci când lucrurile vor fi înfăptuite. Revoltat fiind după aproape un an de efort de echipă pentru îmbunătățirea siguranței circulației pe drumurile naționale din județ îl sfătuiesc pe deputatul vlogger să lanseze o petiție și pentru intersecția de la Lucieni. Sa se pregătească și pentru cea din comuna IL Caragiale”, a replicat secretarul stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu. Acesta explică faptul că lucrările la care face referire deputatul USR sunt în curs de contractare în sistemul de achiziții publice.
”După cum se vede mai jos, lucrările de amenajare a intersecțiilor cu drumurile județene situate pe DN72 la ieșire din Nisipurile și Lucieni unde frecvent se constata accidente de circulație sunt în curs de contractare în sistemul de achiziții publice. Sperăm că, în acesta toamnă, amenajările să fie finalizate luând în considerare că depunerea ofertelor se va face până la finele acestei luni”.
”Pentru soluționarea urgentă a amenajării corespunzătoare din punct de vedere a siguranței circulației pe DN 72 la intersecția cu drumurile județene, am depus un efort de echipa constant pe perioada unui an de zile. Situațiile au fost semnalate și documentate de primarii PSD de la Răzvad și Lucieni, secția de drumuri naționale Târgoviște și serviciul circulație al Inspectoratului județean de politie. Au fost realizate proiecte tehnice cu personalul propriu al CNAIR și DRDP. Proiectele tehnice au fost avizate pentru siguranța circulației și în comisiile tehnico economice al DRDP și CNAIR. Pe baza acestor proiecte au fost emise autorizații de construire, a fost aprobată finanțarea în bugetul CNAIR și lansate achizițiile publice în aceasta vară.
Precizez că, în cursul anului 2022, au mai fost amenajate cu benzi de încadrare 4 intersecții și pe DN71 la intrarea în Viforâta, Aninoasa, Doicești și Vulcana Pandele. Mulțumesc tuturor celor implicați în aceste mici proiecte fără de care lucrurile nu pot fi realizate”, a mai precizat secretarul de stat.