Parlamentarii s-au întors la muncă, astăzi, când a început sesiunea de toamnă a Legislativului. Pe ordinea de zi a Parlamentului în următoarele săptămâni figurează teme importante:  angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pe măsurile de reformă fiscală, echitate fiscală, restructurarea administrației și reducerea cheltuielilor din administrație, reforma sistemului de pensii și a pensiilor speciale, atragerea fondurilor europene prin PNRR și altele.

În contextul unor discuții tensionate în tabăra liberală,  patru lideri PNL votând împotriva procedurii angajării răspunderii Guvernului pe măsurile de echilibrare bugetară, restul fiind  în favoarea acestei soluții, au apărut și reacții din partea reprezentanților PSD.
Într-o postare pe Facebook, senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, a aruncat săgeți ascuțite, una dintre ținte fiind chiar fostul premier Cîțu, unul dintre contestatarii acestor măsuri ale coaliției.
 
”Îmi e greu să înțeleg de ce unii liberali, membri ai coaliției de guvernare cu PSD, refuză acum populist măsuri pe care anterior guvernul lor, în Alianță cu neomarxiștii de la USR, cu un Prim-ministru liberal care afișa în alți ani pe Fb-ul său fotografii cu...Superman, le-a asumat și validat prin acord cu Comisia Europeană! De ce unii liberali refuză, de exemplu, taxa de solidaritate pe care companiile multinaționale ar trebui să o plătească, companii din care, unele cel puțin, declară an de an profit ZERO sau pierderi, deși știm cu toții că fac bani serioși în România, iar profitul îl scot din țară prin tot felul de metode. Începând cu companiile austriece..Sau de ce liberalii refuză ca multinaționalele să fie tratate juridic și fiscal similar capitalului românesc și nu mai favorabil..Parcă vorbeam de echitate fiscală..Capitalul românesc trebuie protejat și nu discriminat..Sau, în sfârșit, de ce se opun impozitării luxului și a viciului...
Și alte teme importante, din care unele urgente și sensibile..”, a scris senatorul pe pagina sa de socializare. ”Îmi doresc sincer o sesiune parlamentară de succes, cu o coaliție de guvernare mai omogenă, mai coerentă și curajoasă cu măsurile care trebuie adoptate, spre binele României”, a mai transmis acesta.