Pachetul de măsuri fiscal-bugetare pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu își va asuma curând răspunderea în fața Parlamentului a stârnit o serie de dezbateri și critici vehemente privind impactul acestora. 

Prezent în această seară la Antena 3 CNN, senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, a explicat că este imperios necesar să fie aplicate astfel de măsuri care să stopeze ”dezmățul financiar” în România.

 

  ”Reducerea cheltuielilor statului a devenit clar o prioritate, o necesitate, faptul că trebuie să diminuezi anumite facilități care pot avea sens un an, doi trei, cinci, pentru anumite segmente economice pentru a performa, nu înseamnă că poți să faci acest lucru la infinit, să creezi o discriminare între actorii economici”, spune demnitarul. ”Era nevoie de multă vreme de mult mai multă echitate și în mediul acesta fiscal-economic. În România, cu tot respectul, băncile au un rol foarte important în funcționarea economiei și pentru finanțări de diferite tipuri, inclusiv pentru nevoile firmelor sau ale indivizilor. Dar, scuzați-mă, la profiturile care se fac în domeniul bancar în România, fără limite, ceva mai multă solidaritate socială din partea băncilor, apropo de profitul lor, se impune”, a explicat acesta.

”Ideea acestui pachet de măsuri fiscale spune foarte clar, acolo unde am avut la nesfârșit niște facilități fiscale care, da, au fost utile un număr de ani, dar nu poți la nesfârșit,  unii să nu plătească CASS și plătim noi, ceilalți pentru ei. E corect? Și multe alte chestiuni care sunt reflectate într-un text care se lucrează în coaliție, s-a ajustat, au fost consultări. Dar, dezmățul acesta financiar din România  trebuie stopat! E necesară și mai multă apetență în a contribui și social și financiar din partea multinaționalelor, din care unele și-au tot exportat profiturile din România și n-au plătit, iar alții și-au optimizat profitul, indiferent de ce spun consultanții de dreapta”, a mai arătat Titus Corlățean.