Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean, se află, în aceste zile, în misiune oficială în Irak. Demnitarul care conduce delegația română are, la Bagdad, discuții cu Guvernul central și conducerea Parlamentului Irakian, dar și în Kurdistanul irakian, la Erbil. 

”Sunt numeroase interese bilaterale politice, economice, energie, de securitate și apărare, de schimburi universitare etc, iar România, din păcate, a cam lipsit din peisaj în ultimii ani. E cazul să încercăm să recuperăm. Dacă, după aceea, se vor mișca și ministrii români, cu atât mai bine”, spune senatorul.

 

Astăzi, în prima zi a vizitei, au avut loc întâlniri oficiale la Bagdad cu ministrul irakian de externe, Fuad Hussein, cu Dylan Ghafour, președinta Comisiei de politică externă a Parlamentului Irakian, cu conducerile Comisiei economică și respectiv grupului parlamentar irakian de prietenie cu România, cu Shakwan Abdullah Ahmed, vicepreședinte al Parlamentului irakian și respectiv cu Ammar Al-Hakim, liderul Alianței Al-Fatah, membru al coaliției de guvernare de la Bagdad.
 
”O zi foarte plină și cu contacte politice oficiale de nivel, într-o atmosferă extrem de deschisă și amicală”, a precizat oficialul.