Plățile în numerar nu vor fi interzise în România, a precizat luni, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma. El a respins informațiile vehiculate de opoziție și a venit cu lămuriri pe câteva subiecte care au inflamat opinia publică.

„Guralivii politicii românești anunță că vor strânge semnături pentru organizarea a două referendumuri, pentru familie și pe tema plăților cash. Ambele teme sunt false și niciuna nu reprezintă o problemă reală pentru societatea românească. Dacă tot vor să abordeze teme serioase să strângă semnături, începând cu proprii lor colegi de partid, pentru combaterea violenței și a violurilor.

În momentul de față, Codul Civil are prevederi clare privind familia. Căsătoria este uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie. Nicio instituție europeană sau de altă natură nu impune României să-și modifice legislația pentru recunoașterea căsătoriilor între persoanele de același sex.

În ceea ce privește plățile în numerar, nu sunt interzise și nici nu vor fi interzise în România. Nici nu ar fi posibil. Există însă plafoane pentru combaterea spălării banilor, însă, aceste plafoane sunt cu mult peste veniturile pe care le au cei mai mulți dintre români”, a declarat Constantin Cozma.