Comunicat de presă


Luna octombrie este luna luptei împotriva cancerului de sân!
Din păcate, în țara noastră, această afecțiune reprezintă mai mult de un sfert din toate tipurile de cancer diagnosticate la femei. Tocmai de aceea, OFSD DÂMBOVIȚA și-a propus să atragă atenția asupra importanței prevenției și depistării precoce a acestei boli.
Astăzi, reprezentantele OFSD Moreni au mers în mai multe fabrici din municipiu și au discutat cu foarte multe doamne și domnișoare despre cât de importantă este vizita la un medic specialist. De asemenea, au fost împărțite materiale informative, iar doamnele doctor care s-au alăturat acestei campanii au explicat pașii necesari pentru a preveni, în primul rând, dar și pentru a diagnostica acest tip de afecțiune.
Cancerul de sân, depistat la timp, poate fi tratat! Tocmai de aceea, nu trebuie neglijate autoexaminarea și screeningul mamar. Nu în ultimul rând, este deosebit de important ca în situația confirmării afecțiunii să se apeleze la un medic psiholog. Consilierea și susținerea psihologică pot fi determinante în răspunsul pe care organismul îl are la tratament.
Dâmbovițencele trebuie să-și găsească timpul necesar, cel puțin o dată pe an, pentru a merge la un consult. O oră sau chiar mai puțin timp petrecut la medic poate însemna o viață liniștită și sănătoasă alături de cei dragi.


PSD Dâmbovița