Senatorul de Dâmbovița, Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă, susține necesitatea relansării industriei românești de apărare. Acesta a subliniat, astăzi, la evenimentul organizat de Automecanica Moreni cu prilejul marcării celor 55 de ani de existență,  că,  în contextul actual de provocări grave la adresa securității internaționale, legate de agresiunea rusă împotriva Ucrainei sau resuscitarea dramatică a terorismului internațional, în contextul atacului organizației teroriste Hamas împotriva Israelului, este nevoie ca România să se pună la punct, în primul rând, din punct de vedere al capacității naționale de apărare. 
 
”Am făcut-o în triplă capacitate: de Președinte al Comisiei de politică externă a Senatului, de co-autor al singurei legi din România privind industria de apărare, adoptată în 2016, dar și de senator de Dâmbovița, direct interesat de evoluția capacităților din industria de apărare de la Moreni, Mija și Dragomirești.
Am avut scurte discuții cu reprezentanții celor două companii din Israel și Coreea de Sud și le-am încurajat să se angajeze în direcția unor parteneriate care să însemne transfer de tehnologii, producție sau mentenanță. Pentru că România are o tradiție istorică importantă în materie, care contează foarte mult, are expertiză, sprijin politic și buget disponibil. Toate acestea, în contextul în care, din păcate, vremurile sunt de război și nu de pace. Deocamdată. Sperăm, însă, la o schimbare în bine în perspectivă”, a arătat demnitarul.