Proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor naționale care străbat județul Dâmbovița sunt în grafic, dă asigurări secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, social-democratul Ionuț Săvoiu. Acesta a vorbit, luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre stadiul acestor proiecte.

,,După cum bine știți pe Bâldana – Titu se lucrează, folosim perioada asta de toamnă cu temperaturi peste mediile multianuale și există un progres semnificativ pe zonele pe care se lucrează pe sectorul de drum al DN 7 Bâldana –Titu. Încă o veste bună este că antreprenorul, constructorul de pe proiectul de amenajare a proiectului de evacuare a apelor pluviale de pe DN7 din comuna Tărtășești s-a mobilizat și a început lucrările. În sfârșit, după foarte mulți ani, sperăm noi ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit până în primăvara care urmează și fenomenele meteorologice specifice sezonului de toamnă – iarnă, ploile abundente din timpul verii, să nu mai creeze probleme cetățenilor care merg pe acest tronson de drum național și de asemenea să nu mai fie o pată neagră cu accidente pentru că atunci se petrec și accidente rutiere. Va fi îmbunătățită semnificativ siguranța rutieră când condițiile meteorologice creează probleme traficului rutier. Mai am o noutate în sensul că săptămâna asta este în curs de semnare și sper eu ca antreprenorul să se mobilizeze foarte rapid ca în scurt timp să amenajăm și sensurile giratorii de la Nisipuri și de la Lucieni, pe DN 72. Contractele au fost încredințate, nu au fost contestații și săptămâna trecută, la ultima mea verificare, erau în curs de semnare la Direcția Regională București și le mulțumesc astfel celor responsabili din cadrul acestei direcții pentru efortul depus să eliminăm și aceste puncte negre de pe harta rutieră a județului.

Despre DN 71 pot să vă spun că proiectul este depus, așa cum v-am spus și data trecută, spre avizare, a trecut de Comisia de avizare pentru siguranța circulației, urmează CT –ul mare și sper ca săptămâna asta să depășim și această etapă și să intrăm în faza de emitere a autorizației de construire cât mai urgent, astfel  încât lucrările să înceapă și acolo… Pe zona nordică, săptămâna aceasta, proiectantul va începe efectiv lucrările de proiectare, va vizita unitățile administrativ teritoriale din zona de la nord de Târgoviște către Sinaia. Sper eu să ne încadrăm și acolo în termene și să reușim să autorizăm în cel mai scurt timp și acest contract”, a arătat acesta.