O inițiativă legislativă menită să sporească gradul de digitalizare a serviciilor consulare a fost votată, astăzi, de senatori. Aceasta presupune o interacțiune mai simplă și mai eficientă a cetățenilor cu administrația,  reducând substanțial nevoia de deplasare la consulate.

Președintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean, a arătat că inițiativa  este un exercițiu legislativ neobișnuit, un efort comun care, dincolo de grupuri politice, ambiții electorale, reprezintă dovada că se poate conlucra în beneficiul românilor. 

”Le-am propus colegilor din USR și celor din celelalte partide politice, să facem un lucru mai puțin obișnuit și mă bucur că a existat deschidere din partea inițiatorilor inițiali (USR), respectiv să mai lucrăm la acest proiect de lege armonizând și pozițiile instituțiilor statului român și să prezentăm un proiect de lege care vine ca o continuitate și extinde serviciile consulare digitale. E un proiect bun și grupul PSD îl va vota. În versiunea revizuită, proiectul  a fost coinițiat, cosemnat de toți membri comisiei de politică externă a Senatului României ”, a explicat Corlățean. 

 

Propunerea legislativă a primit 103 voturi pentru și a fost adoptată. Senatul este prima cameră sesizată.