Fenomenul migrației aleșilor este în toi, cu atât mai mult cu cât se apropie super anul electoral 2024. Dacă pentru aleșii locali, plecarea în timpul mandatului echivalează cu pierderea acestuia, în plan parlamentar, transferurile de la un partid la altul,  sunt la liber...

”E un oportunism care miroase urât”, a declarat, astăzi, la Târgoviște, Alina Gorghiu, senator PNL, ministru al Justiției, în cadrul unei conferințe de presă a PNL Dâmbovița. ”Eu nu-i încurajez și nu sunt așa de înțelegătoare cu cei care aleg să plece de la un partid la altul cu câteva luni înainte de alegeri pentru că li s-a promis un contract pe Saligny, pentru că găsesc cu ușurință un loc pe lista altui partid. Eu îi consider trădători și oportuniști!”, a afirmat aceasta. ”Vă spune cineva care, de 20 și ceva de ani, este în același partid și când voi pleca din acest partid înseamnă că m-am supărat rău pe el și plec la pensie. Pentru mine, încrederea celui care m-a votat este mult prea importantă ca să mă apuc, de dragul unui mandat în plus, să mă duc la unul sau la alt partid de pe scena politică”, a mai adăugat liberala. 

 

Întrebată dacă va exista (n.r. vreodată) o propunere legislativă în sensul stopării fenomenului migrației parlamentare,  Gorghiu a  precizat:

”Din păcate, la parlamentari, ai Constituția care te împiedică, numai că, una dintre obsesiile mele este ca, atunci când se va face revizuirea Constituției, și, la un moment dat, chiar va fi necesară, să modificăm textul constituțional astfel încât parlamentarul să-și piardă mandatul sau să se poată face atunci când optează să plece dintr-un partid în altul un referendum prin care poate fi schimbat”.

 

Marți, 14 noiembrie 2023, Alina Gorghiu, ministra Justiției, a participat la inaugurarea sediului modernizat al Judecătoriei Târgoviște, o investiție de 17,6 milioane de lei, care va asigura condiții optime de desfășurare a activității pentru profesioniștii dreptului, dar și pentru justițiabilii care apelează la înfăptuirea justiției. Clădirea beneficiază de  5 săli de judecată, 4 săli de ședință, 5 săli de deliberare, 2 săli de așteptare, la care se adaugă o sală de audiere martor sub acoperire și o alta de audiere minori.