Agenda primului-ministru al României, indiferent cum se cheamă el, trebuie să fie includă o cantitate și o calitate mare de politică externă, este de părere Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat. Demnitarul susține că, pe fondul unor provocări uriașe pentru umanitate, dialogul extern la nivel înalt este esențial în competiția internațională unde este nevoie de parteneri puternici.

  •  Până acum a fost mai puțină apetență pentru contactul extern!

”Premierul actual este mai politic decât fostul. Marcel Ciolacu și-a creat anterior canalele de legătură pe filiera social-democrată, la PES, la Internaționala Socialistă și, ca premier, lucrurile s-au legat mult mai ușor. Lucrurile acestea trebuie să continue. Eu mă aștept la o vizită la Washington care să fie bine pregătită, o vizită la Paris care să fie bine pregătită și o relaționare cu partenerii europeni mult mai strânsă. Agenda primului-ministru al României, indiferent cum se cheamă el, trebuie să includă o cantitate și o calitate mare de politică externă. N-a prea fost cazul anterior, din rațiuni de presiune internă, de mai puțină apetență pe contactul extern. Suntem într-o logică în care singur nu te descurci în lumea aceasta complicată”, a explicat liderul social-democrat, în cadrul emisiunii ”Ediție specială” by DB24NEWS din luna iulie a.c.

Potrivit informațiilor care circulă pe surse, premierul Marcel Ciolacu va efectua o vizită în SUA, la începutul lunii decembrie. Deocamdată, nu există foarte multe detalii despre întâlnirile pe care Ciolacu le va avea în SUA, însă, este  posibil să fie primit de Joe Biden la Casa Albă.