Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, tună și fulgeră la adresa primarilor PSD! El a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre presiunile pe care edilii social-democrați le exercită asupra contracandidaților liberali și a avertizat că, dacă nu se vor opri, va face demersuri legale la adresa lor.

Guran spune că oamenii PNL sunt intimidați, urmăriți, nedreptățiți, amenințați cu moartea și a dat exemplele primarilor PSD de la Morteni, Vișina, Crângurile, Gura Foii, Pietroșița, Mătăsaru.

  • ”Ori își văd de treabă și respectă oamenii, ori în mine vor avea un om care o să se ocupe de conduita și educația lor civică”!

”Nu voi mai tolera acest lucru! În calitate de vicepreședinte al Senatului, voi face toate demersurile legale pentru ca acești primari, ori își revin, și lasă oamenii să se manifeste logic, liber, să aibă dreptul să candideze sau, dacă nu, o să procedez legal, în așa fel încât acești primari să răspundă. Să fie foarte clar! Nu-mi este frică de nimeni, PSD-ul nu este stăpân aici, în Dâmbovița, s-a terminat! Primarii lor să-mi lase în pace candidații, să termine cu abuzurile, să nu mai amenințe oamenii, să-și facă treaba acolo la primărie pentru că altfel voi face toate demersurile legale. Sunt și membru al comisiei de abuzuri din Senat: ori mă sesizează cetățenii, ori mă autosesizez și o să-i chem la audieri în comisii și vor sta acolo și vor declara tot ce au făcut în comuna respectivă și ce au de gând să facă. Pentru democrație este nevoie de un astfel de demers și sunt foarte hotărât să-l fac. Primarii să țină minte că, începând de  astăzi, ori își văd de treabă și respectă oamenii, ori în mine vor avea un om care o să se ocupe de conduita și educația lor civică”, a avertizat liderul liberal.