Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a declarat război relației cu PSD, la nivelul județului, chiar la început de an electoral! Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul liberal a acuzat ”dictatura pesedistă” și s-a declarat profund nemulțumit de sumele alocate de  conducerea CJD primăriilor conduse de PNL. Acesta ar fi ș motivul pentru care consilierii județeni liberali au boicotat prima ședință a CJD din acest an.

”Noi avem primari care conduc 25% din cetățenii dâmbovițeni. Deci, mi s-ar fi părut normal ca 25% din fonduri să meargă către primăriile PNL, să poată să-și rezolve lucrurile. Stupoare! Domnul președinte al CJD nu a dorit acest lucru, care era echitabil și, în mod discreționar, a apucat să împartă banii cum a crezut el.

În urma discuțiilor, am ajuns la concluzia că nu putem să participăm la astfel de circ și bătaie de joc, iar consilierii noștri, am stabilit în partid, în semn de protest, nu au participat. (…) Vă spun foarte clar că nu mai tolerăm acest lucru. Până acum, am avut bunul simț și am încercat, prin discuții, să reglăm lucrurile fără să iasă la suprafață, dar văd că se împăunează… Mai nou, toate proiectele naționale, DN 71, DN 7 și altele, sunt realizări ale Consiliului Județean. Mă, prostim lumea?! Ăia sunt bani veniți de la CNAIR, din fonduri europene, n-are nicio treabă Consiliul Județean, decât că trebuie să semneze arhitectul acolo pentru o autorizație. Ne lăudăm cu lucruri de genul ăsta?

Din acest moment, l-am anunțat și pe Corneliu Ștefan, respect alianța la nivel național (…), dar, la nivel de județ Dâmbovița, această alianță s-a încheiat. Nu mai există alianță între noi și PSD. Dacă Corneliu Ștefan consideră că poate să conducă singur și nu ține cont de parteneri, nu ține cont de faptul că avem 13 consilieri județeni, nu ține cont că sunt 23 de primării PNL și are impresia că este feuda lui, greșește. Din acest moment, nu-i mai spun cu frumosul, cu bun simț, la o discuție, ci o să le dau direct la presă. Dacă n-au avut până acum oameni care să spună adevărul în județ, o să aibă.

Îi atrag atenția și lui și vă spun și dumneavoastră: nu mă leg de probleme personale, așa cum au făcut ei întotdeauna, cu atac la persoană. Avem destule și le știți și dumneavoastră, dar nu le scrieți pentru că…nu le scrieți. Eu nu sunt aservit, n-am afaceri cu Consiliul Județean, cu statul, nu depind de absolut nimic și o să-mi fac datoria total să spun exact ceea ce se întâmplă.

Mai mult, Guran a avertizat că foarte mulți dintre aleșii actuali nu se vor mai regăsi pe lista viitoarelor alegeri.

”Să spună ce consilieri! Sunt vreo 2-3, poate mai mulți, poate jumătate, care n-or să mai fie consilieri județeni. Și nu pentru că merg pe la Corneliu Ștefan la birou, ci pentru că nu se bat pentru primarii noștri și pentru județ, că de-asta sunt consilieri, nu să facă antecameră la Corneliu Ștefan pentru alte interese”.