Sute de fermieri și transportatori din România au continuat protestul anti-guvernamental început săptămâna trecută, pentru a șasea zi consecutivă.

În paralel, Guvernul a început dialogul cu protestatarii. Primii care au anunțat că ar putea renunța la proteste sunt fermierii.

Prezent într-o emisiune televizată la un post național, prim-vicepreședintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean, a precizat  că protestele de stradă care au blocat, în ultimele zile, drumuri din toată ţara ar fi putut fi prevenite prin discuţii între cei nemulţumiţi şi autorităţi care în prezent caută soluții pentru gestionarea situației explozive apărută pe fondul unor probleme acumulate în timp.

”Revendicările sunt, în mare parte, justificate și legitime și trebuie să existe acest dialog al oricărui guvern cu cei care sunt în stradă. Ele, însă, reprezintă niște probleme care s-au acumulat în timp, nu au apărut în ultimele 6 luni ale acestui guvern condus de un premier social-democrat. N-au fost gestionate în timp, s-au acutizat și au explodat acum. Principala problemă, din punctul meu de vedere, este legată de faptul că această explozie în stradă este eterogenă, n-au fost asociațiile profesionale structurate, sindicate, asumate, lideri cu care să știi cu cine stai de vorbă. Au fost voci diverse, revendicări diferite, de la transportatori la fermieri și altele, că acum sunt și medicii de familie. Faptul că joi, premierul României chiar înaintea unor ministere, miniștri, s-a întâlnit și a avut dialogul acesta direct cu unii dintre reprezentanți a fost un lucru foarte bun. A fost un risc politic și l-a asumat, mai ales că unul dintre cei cu care a dialogat a și recurs la o amenințare (...) A fost o gestiune în general corectă și sunt anumite rezultate. Problema pe care o pun este următoarea, dacă unii dintre cei din stradă vor lua în considerare faptul că se ating niște obiective sau vor continua”, a arătat Titus Corlățean.