Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Târgoviște, că polul de centru-dreapta FD, USR și PMP este constituit pentru a bate PSD la alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an. Orban spune că cele trei partide au nevoie de o perioadă de acomodare și armonizare a pozițiilor și orgoliilor interne lucru care, în opinia sa, nu va genera o victorie la primul test electoral, cel europarlamentar.

 ”Ne propunem să fin o alternativă serioasă la această guvernare. Astăzi, România politică nu este foarte ofertantă. La putere, sunt 2 partide de tip clientelar care vor să politizeze tot și să transforme toate instituțiile statului în filiale de partid și instrumente de stors voturile de la cetățeni. Guvernează foarte prost, sunt într-o permanentă cârpeală și improvizație, n-au nicio viziune și nu oferă nicio perspectivă. Pur și simplu, se mișcă haotic, fără niciun fel de țintă și obiective strategice (...) Ei sunt undeva în lună, au pierdut contactul cu realitatea!”, a afirmat liderul FD, într-o conferință de presă.

Criticile lui Orban au vizat și formațiunea pe care a părăsit-o, PNL, despre care a spus că este ”vasalul PSD” și cu care respinge orice colaborare. Mai mult, acesta a trimis săgeți și către liderul PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, cel care a l-a susținut puternic până să părăsească partidul. Orban l-a ironizat pe acesta atât pe subiectul ”ruperii alianței” la nivel județean PNL-PSD, despre care spune că nici nu a existat ci doar o coaliție la nivel guvernamental, cât și pe tema ”chefurilor de partid menite să liniștească echipajul și pasagerii”.

Ludovic Orban a participat alături de alți lideri naționali ai formațiunii la conferința de alegeri a Forței Dreptei Dâmbovița care a marcat finalul perioadei de interimat. Circa 300 de delegați au participat la evenimentul în care a fost aleasă prin vot conducerea organizației pentru următorii 4 ani. Președintele FD Dâmbovița, deputatul Gabriel Plăiașu are dificila sarcină ca, alături de echipa sa, să convingă cetățenii că reprezintă o alternativă serioasă la actuala guvernare.