Profesorul Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, este candidatul PNL la funcția de președinte al CJD. Decizia a fost luată în această după-amiază, în Biroul Politic Judeţean al PNL care a votat în unanimitate desemnarea lui Sorin Ion în calitate de candidat la funcția de președinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

 
       ”Când îți dorești performanță și dezvoltare, alegi omul potrivit!
Acestea sunt obiectivele Partidului Național Liberal pentru județul Dâmbovița! Un dâmbovițean cu merite incontestabile pentru un județ care merită mai mult!
 Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, va fi candidatul PNL Dâmbovița pentru Consiliul Județean Dâmbovița, la alegerile locale din 2024.
 Biroul Politic Judeţean al PNL a decis în unanimitate desemnarea colegului nostru Sorin Ion în calitate de candidat la funcția de președinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
 Un model de profesionist, un om dedicat, cu o experiență valoroasă și performanțe în domeniul educației.
 Un om al cifrelor, profesor de matematică, a fost director de școală și liceu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, iar în prezent secretar de stat în Ministerul Educației”, se arată într-o postare a partidului pe pagina de facebook, unde a fost anunțată decizia.
 
Este a doua oară când Sorin Ion intră în cursa pentru președinția CJD, prima dată la alegerile locale din 2020 când a fost candidatul PNL- USR. 
La sfârșitul anului trecut, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, îl dădea ca favorit pentru această candidatură, în baza sondajelor efectuate, pe secretarul general Aurelian Cotinescu.
,,Încă nu s-a hotărât dar, pentru alegerile din 2024, avem mai multe variante pentru Consiliul Județean Dâmbovița. Una dintre variante este Aurelian Cotinescu. În ce sens? El stă cel mai bine în sondaje. Sondajul făcut la nivel național, care a sondat mai multe persoane, ne-a arătat că Aurelian Cotinescu stă cel mai bine în sondaje pentru șefia  Consiliului Județean Dâmbovița’’, declara în la finalul lunii decembrie 2023, președintele PNL Dâmbovița.