Reprezentanții mișcărilor suveraniste speculează emoții, sentimente ale românilor care îi duc într-o direcție, dar sunt  incapabili să rezolve problemele, este de părere primvicepreședintele PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean.

”Eu mă uit cu atenție la mișcările acestea așa-zis suveraniste. Mișcarea națională și sentimentul acesta nu trebuie clamat așa, ci trebuie pus în practică și să-l simți. Mă uit la problemele pe care le au cei care vin cu steagul acesta fluturand, și la problemele de influență reală și virusare din alte părți, mă uit la sursele de finanțare, bani mulți, în ciuda a ceea ce se spune și v-aș putea face o listă pe categorii. Mă întreb de ce instituțiile statului nu se uită, pentru că avem instituții de control a modului în care apar banii, se finanțează, se folosesc. Eu nu spun că în mișcarea nu știu care sunt mulți oameni de bună-credință.

Oamenii de bun-credință sunt foarte ușor de mințit și de manipulat, din păcate. Aici intervine dificultatea și la alegerile europarlamentare, și la cele foarte politice parlamentare, prezidențiale, să putem prezenta adevărul așa cum este, să se poată face o diferență între cei care au știut să construiască și cei care n-au o bază serioasă și care au niște vulnerabilități despre care, în mod necesar, va trebui să discutăm, la momentul cuvenit”, a declarat Corlățean, la ”Ediție specială” by DB24NEWS.