Ascensiunea extremei drepte și a populismului într-o serie de state importante ale Uniunii Europene  riscă să complice peisajul politic european, avertizează liderii social-democrați care opinează că România are nevoie de o listă puternică de europarlamentari care să-și facă treaba cu profesionalism și să genereze o stabilitate puternică pentru țară, mai ales pe fondul unor provocări de securitate tot mai prezente.

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma, a arătat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că alianța celor două partide ale coaliției este singura soluție care poate stopa ascensiunea și accederea extremiștilor în legislativul european.

”În Parlamentul European nu trebuie să ajungă extremiștii!  Întrebarea care se pune este pe cine trimitem noi în Parlamentul European... Asta trebuie să explicăm în fiecare zi a precampaniei și campaniei electorale”, spune social-democratul care atrage atenția că cetățenii nu trebuie să cadă în capcana manipulărilor profesioniste făcută de reprezentanții partidelor extremiste care vin cu mesaje antieuropene.