Vicepreședintele PNL, Virgil Guran,  a declarat astăzi, marți, 2 aprilie,  la RFI, că liberalii nu-și doresc să stea în alianță cu PSD, dar n-au altă variantă ca să rămână la guvernare și să mențină țara în echilibru.

Liderul liberal spune că „oamenii trebuie să înțeleagă, așa cum am înțeles și noi, cei care nu ne-am dorit o alianță cu PSD-ul, printre care și eu, că nu există altă soluție”.

În afară de PSD, în momentul de față, nu avem cu cine să ajungem la o înțelegere și la niște lucruri concrete, pentru că am văzut cum se manifestă celelalte partide (...). Pe dreapta sunt partide, în afară de noi, cu care nu poți să ai un dialog întotdeauna, că n-au diplomația necesară, n-au calmul necesar, pentru a putea să conducem o țară”, a declarat liberalul, președinte al PNL Dâmbovița.

„Dacă nu ar fi echilibrul și stabilitatea țării în momentul de față, credeți-mă că ar fi mult mai multe discuții și scandaluri între noi. Bine, o să spună oamenii, dar cine vă ține la guvernare, plecați! Vă spun cu maturitate, este necesar să rămânem la guvernare, că, dacă nu, se întâmplă lucruri urâte în țara asta, dezechilibre urâte (...). Trebuie să mergem înainte cu PSD-ul, pentru că este singura soluție de guvernare și de stabilitate în momentul de față, dar repet, nu sunt corecți față de noi (...). O spun așa, cu un nod în gât, nu avem altă soluție, decât o alianță în continuare cu PSD-ul”, a mai arătat Virgil Guran.