Președintele Comisiei de Politică Externă din Senatul României, Titus Corlățean, se află la Paris, unde  timp de două zile, se desfășoară Conferința Rețelei Parlamentare Globală a OECD. 

Oficialul român conduce delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la această întâlnire de nivel înalt.

Titus Corlățean a avut deja două luări de cuvânt în cadrul acestui for.

 
”Evident că, în intervențiile mele, am îmbrăcat și haina națională românească, pentru a transmite mesajele politice adecvate pentru susținerea candidaturii României la OECD (organizație internațională de elită economică, cu un fundament democratic și social esențial), suplimentar celor transmise și de ceilalți parlamentari români prezenți din partea Comisiei speciale pentru aderarea la OECD a Parlamentului României.
Pe scurt, delegația parlamentară românească, indiferent de "haina" națională sau europeană îmbrăcată, a punctat până acum foarte bine (deja cinci intervenții pe diferite teme relevante), fiind cea mai activă delegație parlamentară națională prezentă la conferință”, a transmis acesta pe pagina de facebook.
”Mă bucur să constat, încă o dată, că pe această temă esențială pentru viitorul socio-economic al României vorbim toți, indiferent de partidul politic, aceeași limbă. Lucrul acesta este apreciat de responsabilii Organizației și ne facilitează parcursul spre calitatea de membru deplin al OECD. Sperăm în 2026...”, a mai subliniat demnitarul.