Deputații au adoptat legea care permite comercianților să solicite buletinul în cazul în care o persoană dorește să cumpere energizante, țigări sau alcool.

Comercianții nu au voie să vândă astfel de produse minorilor și vor fi obligați să verifice vârsta, înainte de a permite achiziția. 

Conform legii, băuturile energizante conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

Actul normativ reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, explică deputata de Dâmbovița, Carmen Holban, PSD.

Camera Deputaților este for decizional, iar legea a fost adoptată cu 247 de voturi ”pentru”.