La invitația fostului premier social-democrat George Papandreou,  ex ministru de externe al Greciei, Titus Corlățean, președintele comisiei pentru politică externă din Senatul României, a participat la cea de-a 26-a ediție a simpozionului internațional (Symi Symposium): "Step into the Future", organizat în Grecia, insula Samos.
 
Reuniune anuală  a intelectualilor de stânga din Europa și Statele Unite, evenimentul aduce împreună oameni politici de nivel înalt (foști și actuali Președinți, prim-miniștri, miniștri de externe, membri ai Parlamentului European, ai Consiliului Europei sau parlamentari naționali), oameni de cultură, scriitori, muzicieni, profesori universitari, lideri ai societății civile sau din instituții internaționale, consultanți de campanie ai unor foști candidați la Președinția SUA.
 
O "întâlnire a spiritelor", care abordează marile provocări contemporane ale umanității, temele reconcilierii sau păcii într-o lume care pare că își pierde tot mai mult reperele, despre democrație sau autoritarism...”, spune Titus Corlățean.
 
Despre politicile progresiste care inversează inegalitățile și necesită abordări colective, întotdeauna printr- un dialog creativ care caută soluții!
 
Acesta a luat cuvântul, în calitate de "keynote speaker", într-o secțiune cu vorbitori europeni și americani de excepție. Cu o experiență de 30 de ani în slujba diplomației, Corlățean promovează o imagine foarte bună a României și interesele țării noastre, dar și rolul ei în spațiul euro-atlantic și al valorilor social-democrate în regiunea europeană.
 
Evenimentul a fost o oportunitate de discuții sincere și aprofundare a unor probleme importante ale vremurilor noastre. 
Este o oportunitate de a modela o lume care prețuiește incluziunea, înțelegerea și conducerea vizionară.
Aici, fiecare interacțiune este mai mult decât un schimb de idei”, opinează George Papandreou.
 
(Foto: în mijlocul Mării Egee și la masa dialogului asupra viitorului Balcanilor de Vest: Albin Kurti, prim-ministrul Kosovo, Ivo Josipovic, pr. Președintele Croației, Nikola Dimitrov, pr. Vicepremierul Macedoniei de Nord, Romina Kuko, ministrul adjunct de interne al Albaniei, Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru afaceri externe a Senatului României, Hedvig Morvai, șeful Fundației Erste, Marilena Koppa, profesor al Universității Panteou și George A. Papandreou, prim-ministrul Greciei BC).