PSD se reuneşte pe 24 august, în Congres, pentru alegerea noii conduceri, a anunțat vineri, președintele formațiunii, Marcel Ciolacu, după ședința conducerii partidului.

El a mai spus că se va face un calendar şi cu conferinţele judeţene, în această lună, pentru alegerea delegaţilor la Congresul PSD.

Am stabilit, ca să nu modificăm statutul în ceea ce priveşte candidaturile, să fie candidaturi tot pe moţiune. O să fie o candidatură asumată a preşedintelui cu lista pentru vicepreşedinţi. Un singur lucru o să modificăm, la începutul Congresului, ca şi procedură legală, o să mărim numărul de vicepreşedinţi, de la 4 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, o să fie 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate şi 8 vicepreşedinţi pentru fiecare regiune de dezvoltare a României”, a mai anunţat Marcel Ciolacu.

Consiliul Naţional al PSD a realizat şi o analiză a alegerilor, pe fiecare judeţ în partide.

În urma alegerilor din 9 iunie, PSD Dâmbovița și-a adjudecat prin multă muncă, organizare, performanță administrativă și inteligență politică, locul 1 în clasamentul național al formațiunii. Topul consiliilor județene unde social-democrații au obținut cele mai mari procente este DOMINAT de Dâmbovița, echipa Corneliu Ștefan-Titus Corlățean-Cristian Stan! Așadar, este de așteptat ca PSD Dâmbovița, așa cum prognoza președintele Corneliu Ștefan, să aibă un cuvânt greu de spus în partid la nivel național, inclusiv prin funcții politice în prima linie.