Reducerea cheltuielilor bugetare poate rezolva problema deficitului, este de părere președintele organizației județene a PNL, senatorul  Virgil Guran. Acesta a criticat, într-o intervenție la un post național de televiziune, gradul de colectare fiscală.

Problema deficitului se poate rezolva prin reducerea cheltuielilor, asta este foarte clar și au început anumite măsuri, dar deocamdată destul de timide și va trebui să se intre clar în reducerea cheltuielilor bugetare”, a declarat Virgil Guran.

  • ”Sunt instituții care nu sunt eficiente în România”!

”Salariul mediu din sistemul bugetar este mai mare decât salariul mediu din sistemul particular. În orice economie normală și unde lucrurile funcționează lucrurile sunt invers. Eu nu am spus că ar trebui să reducem salariile. Bine, alea cu zeci de mii de euro acolo trebuie lucrat, dar nu am spus că trebuie să reducem salariile bugetarilor, sub nicio formă. Trebuie să reducem anumite instituții, fără să dăm oamenii afară, doar așa prin ieșire la pensie. Sunt instituții care nu sunt eficiente în România și cred că nici nu ajută cu nimic România”, a spus senatorul liberal.

  • ”Colectarea în anumite zone este la pământ”!

”Există o creștere economică, această creștere ne va ajuta. Din păcate, doar teoretic s-a făcut lucrul acesta, dar colectarea în anumite zone este la pământ, mai ales în zona în care există evaziune și organismele nu iau măsuri. Trebuie făcută ordine cu aceste organisme care se fac că nu văd unde există marea evaziune în România”, a mai precizat acesta.