O rușine universală! Așa descrie președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, Titus Corlățean, modul în care au debutat Jocurile Olimpice de la Paris. 
Acesta a denunțat momentele în care creștinismul a fost batjocorit la ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice de la Paris, unde un grup de travestiți a „refăcut” scena cinei cea de taină într-un spectacol care a șocat și revoltat creștinii.
Liderul PSD  a condamnat în termeni duri acest episod.
 
 
”Au debutat  rușinos! Cu o parodie mizerabilă la adresa identității creștine la nivel universal. "Cina cea de taină" întruchipată de travestiți...Cât de jos se poate duce o minoritate stângistă așa-zis progresistă, anticreștină? Tocmai am văzut...O rușine! Episodul ăsta mizerabil a reușit, din păcate, să umbrească și momentul, altfel deosebit, al intonării imnului Jocurilor Olimpice de către Orchestra Națională a Franței, condusă de un dirijor român, maestrul Cristian Măcelaru...”, scrie Titus Corlățean pe pagina sa de facebook.
 
”Din respect și pentru susținerea morală a sportivilor care reprezintă România 🇷🇴 la aceste Jocuri "Olimpice", voi urmări participarea lor, însă, exclusiv prezența românească în competiții. În rest, voi evita să privesc aceste "jocuri" care au plecat atât de rușinos și ideologizat la drum. Păcat, nici Franța nu mai este ce a fost...Și asta o spune Președintele Grupului de prietenie din Senatul României cu Senatul Francez...”, a concluzionat acesta.
 
 
Cu mesajul său au rezonat, la scurt timp de la apariția în spațiul public, sute de internauți.