Asistăm în județul Dâmbovița la un nou derapaj al PSD, sub forma unui decont electoral. Mai exact, conducerea PSD a Consiliului Județean Dâmbovița a decis să taie banii alocați pentru susținerea Centrelor de asistență medico-socială Bucșani și Răcari. De ce este o decizie cu dedicație? Pentru că în aceste localități, în urma alegerilor locale din 9 iunie, a câștigat mai multe voturi PNL.

Prin decizia luată de PSD-iști, căreia consilierii județeni ai PNL i s-au opus în ședința din iunie, este prevăzută încetarea asocierii Consiliul Județean Dâmbovița cu orașul Răcari și comuna Bucșani, în vederea susținerii cheltuielilor de personal ale celor două centre de asistență medico-socială.

Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:
“Este o răzbunare politică marca PSD Dâmbovița, pe care o decontează tot dâmbovițenii și o măsură cu semne de întrebare! De ce spun asta? În Răcari, în urma voturilor, a fost reales primarul nostru de la PNL, Marius Caravețeanu. În Bucșani, pe 9 iunie, alegerile au fost câștigate de candidatul PNL, Valentin Șuțoiu. La scurt timp, conducerea PSD a CJ Dâmbovița taie banii pentru cele două centre medico-sociale. PSD-iștii au motivat că măsura este necesară pentru <<asigurarea unor sume suplimentare pentru finanțarea în semestrul II al anului 2024 a investițiilor de interes public județean>>.

Deci nu mai sunt bani pentru dâmbovițenii cu nevoi, pentru că îi direcționează în alte locuri… dar, acum vine și bomba! Printr-o informare transmisă săptămâna aceasta celor două primării, tot conducerea PSD a CJ Dâmbovița anunță autoritățile locale că vrea să preia ambele centre prin DGASPC (instituție subordonată CJ Dâmbovița), iar asta înseamnă ca cele două localități să transmită CJ Dâmbovița baza materială (teren, construcții), toate dotărilor aferente, personal. După ce motivează că nu mai are bani pentru a oferi partea de finanțare, conducerea PSD a CJ Dâmbovița cere să preia cu totul și să gestioneze centrele?”

Precizăm că măsura tăierii finanțării de către PSD îi afectează pe beneficiarii serviciilor acordate în centre, oameni care au cu adevărat nevoie de ajutor. Mai exact este vorba despre persoane adulte cu afecțiuni cronice, locuitori ai județului Dâmbovița, care necesită permanent sau temporar supraveghere, asistare, îngrijire, tratament și care nu au posibilitatea să își asigure aceste nevoi.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DÂMBOVIȚA