Instituția Prefectului Dâmbovița a organizat, astăzi, o întâlnire pentru instruirea primarilor și a secretarilor din U.A.T.-urile din județul Dâmbovița, având în vedere demararea procedurilor pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, precum și a celor parlamentare.

Pentru asigurarea unui proces electoral corect și transparent este nevoie de un efort conjugat din partea tuturor autorităților cu atribuții în gestionarea alegerilor.

Am prezentat participanților actele normative care reglementează cele două tipuri de alegeri, principalele măsuri tehnice și logistice care sunt în sarcina primarilor și principalele categorii de cheltuieli care se suportă din bugetul fiecărei unități administrativ- teritoriale

Organizarea alegerilor nu este doar o responsabilitate administrativă, ci și un act fundamental pentru consolidarea democrației.

Doar printr-un efort comun, transparent și profesionist putem asigura un proces electoral corect.

Le mulțumesc tuturor pentru participare și îi asigur de colaborarea onestă și eficientă cu Instituția Prefectului!”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.