Referendumul constituțional pentru integrarea europeană a Republicii Moldova a fost aprobat.

 
Au votat „Da” 50,46% dintre moldoveni, iar 49.54% au votat „Nu”. Ei au răspuns la întrebarea „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”
Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat, Titus Corlățean, coordonatorul PSD pe relația cu Republica Moldova, a transmis un mesaj după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor și referendumului.
”Să nu ne lăsăm înșelați de aparențe! Față de CONTEXTUL DAT și amestecul brutal al agenților de influență politică, mass-media, intelligence ai Federației Ruse și sumele imense de bani cheltuite pentru a cumpăra sărăcia și conștiința unor cetățeni din Republica Moldova, votul pozitiv de la referendum, chiar la limită, este o IMENSĂ VICTORIE! Iar diaspora basarabeană a făcut iarăși diferența!”, a notat Titus Corlățean, într-o postare pe pagina de facebook.
”Juridic, din aprobarea la referendumul constituțional popular rezultă obligația introducerii acestei alegeri de integrare europeană în Constituție, legea fundamentală, iar Parlamentul de la Chișinău are obligația de a vota cât mai rapid dispozițiile legale care se impun!”, spune acesta.
”Se mai impune un lucru: atât guvernul Republicii Moldova și politicienii pro-europeni, cât și statele partenere, începând cu România, ar trebui să fie mult mai prezente la nivelul opiniei publice respective, pentru a explica în termeni clari și ușor de înțeles de către cetățeni beneficiile reale ale integrării europene și pentru a demonta manipularea grosolană practicată de agenții Moscovei.
Nu în ultimul rând, cred ca partidul de guvernământ, PAS, ar trebui să înțeleagă necesitatea de a lărgi platforma politică de susținere în plan intern a acestui proiect european și democratic și că identificarea unor actori politici reformați pe stânga eșichierului, foarte larg, de altfel, care să aibă orientare europeană și profil democratic este o necesitate în perspectivă. PSD România are această disponibilitate de a acționa. Se înțelege oare acest lucru și la Chișinău?”, a mai transmis liderul social-democrat.