Foarte mulți caută un loc de muncă, dar nu vor să muncească! 

E concluzia la care a ajuns deputatul Corneliu Ștefan pe baza unei evaluări a problemelor ridicate în cadrul audiențelor și a situației de pe piața muncii.

"O problemă pe care o ridică cetățenii este cea a locurilor de muncă.Pe platforma de la Ulmi avem cel puțin 800 de locuri de muncă, se caută personal. În zona de nord, sunt câteva firme care caută oameni pentru a-i angaja, dar cred că avem o problemă din punct de vedere al resursei umane. Sunt foarte mulți cetățeni care caută un loc de muncă, dar nu vor să muncească", a spus deputatul Corneliu Ștefan.

"Vă dau un exemplu de la Fieni: o familie, soț și soție, își puneau problema cu ce pleacă de acasă la serviciu, cu ce se întorc, vor să lucreze doar în Fieni, să nu lucreze în schimburi. Sunt lucruri care... dacă îți dorești să lucrezi, nu este o problemă să te deplasezi câțiva kilometri. Ne aflăm în era în care mobilitatea este mai ușoară decât acum 20 de ani. Toată lumea vrea să lucreze cât mai aproape de casă.Interesant pentru mine este că nimeni nu întreabă de salariu", a mai spus parlamentarul.